Jobba på Malta som svensk

jobb på maltaEftersom de flesta skandinaviska spelbolag har sina huvudkontor på Malta innebär det att möjligheterna för en svensk att jobba på Malta är många. Många som väljer att jobba på Malta hamnar på dessa spelbolag, och de flesta tycker att det är riktigt roligt. Att lära känna nya människor genom att jobba på Malta ska vara relativt enkelt, då de har ett rykte om sig att vara ett trevligt och utåtriktat folk.

Det innebär alltså att man inte blir helt ensam, och man känner sig fort välkommen. Att det dessutom talas mycket engelska på ön är en annan fördel, som gör att man inte känner sig lika ensam och vilsen i början. Att hitta ett jobb och börja jobba på Malta är inte särskilt svårt heller, och många på ön är svenskar, vilket innebär att det finns hjälp att få.

Många som valt att jobba på Malta gör det ofta under en säsong eller två, för att kunna festa och dryga ut sin semesterkassa. De vill helt enkelt ha en upplevelse innan de kommer hem och fortsätter studera. Andra stannar längre, medan vissa kanske rentav stannar hela livet. Det finns till och med medelålders som väljer att sadla om och börja jobba på Malta. Speciellt då karriärsmöjligheter finns, om man är duktig på det man gör och jobbar hårt.