Ledarskap är något för dig!

Ifall du är van att ta kommandot i en grupp och gärna är den som pratar, då är ledarskap något för dig! Du kanske längtar efter ett sätt att utveckla dig själv personligen, kanske vill ha ett sätt att bli lite starkare i dig själv, då är ledarskap något för dig! Det finns ingen situation som det inte är bra att kunna i alla fall lite om ledarskap i. Det är bra att kunna när du går i skolan och när du jobbar, när du är hemma med din familj och när du är ute på stan. Människor är flockdjur och det är ett faktum att dom alltid vill att det ska finnas en ledare, att folk flockar till den starkaste ledaren, vare sig det är en kvinna eller man. Att man blir den starkaste ledaren har egentligen ingenting med ledarskap att göra, det är en simpel psykisk handling där du helt enkelt trycker ner de som är svagare än dig. Av någon anledning så verkar detta fungera som ett sätt att bevisa din styrka som ledare. Detta är inte det vi eftersträvar när vi läser ledarskap, nej! Det är en jordnära person med is i magen som kan hantera varje situation dom hamnar i som är målet. Eller i alla fall att förbereda dig på de flesta tänkbara situationer som kan uppstå på en arbetsplats. Det är inget lätt ämne att läsa, det ska man ha klart för sig, och man måste verkligen vilja det för att klara av det, men sen kan du ha en så mjuk röst att man inte var säker på om du sa något eller om det var en mygga som for förbi, vi lär dig prata som en riktig ledare! Det är klart att det finns stunder när du kommer ifrågasätta om ledarskap verkligen är rätt för dig, och det är då du får veta om det verkligen är det. Bryter du ihop, packar dina väskor och ger dig av då, ja, då vet du ju att det inte var rätt för dig till att börja med, och att du kanske skulle valt något annat än ledarskap. Du kanske skulle passa bättre på förskoleutbildningen? Eller socionom kanske? Eller trädgårdsmästare? Men väljer du att vara kvar, att kämpa dig igenom stormen och tar dig helskinnad ut på andra sidan, då vet du att ledarskap verkligen är något för dig!